Programın Amacı

Bu eğitim programı, katılımcılara; aşçı çıraklığını meslek olarak yapmak isteyen bireyler için mesleğe giriş düzeyinde gerekli olan temel teknik, pratik bilgi ve becerileri kazandırmak, hijyen ve sanitasyon kurallarını uygulayabilme, üstlerinin denetiminde verilen görevleri yerine getirebilme, mutfakta kişisel hazırlığını yaparak ekipman ve malzemeleri talimatlara uygun kullanma, menüye uygun gıdaların ön hazırlığını gerçekleştirme, çeşitli pişirme ve sunum tekniklerini uygulayabilme yeterliklerini kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eğitim İçeriği

Süre

    • Modul Başlığı ? Saat

      • ------
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------

Ön Koşullar

Katılımcı adaylarının programa dair ön yeterlilikleri sözlü mülakat ile değerlendirilecektir. Mülakatı başarılı olan adaylar arasından alım yapılacaktır.

Eğitim Öncesi Gerekli Ön Bilgiler

Bu programdan önce alınması gereken herhangi bir eğitim yoktur.

Malzeme ve Ekipmanlar

Bu program için katılımcıların ihtiyaç duyacağı ve kendisi tarafından tedarik edilmesi gereken malzeme ve ekipman bilgisi, katılımcılar ile eğitim başladığında paylaşılacaktır.

Ön Sınav Bilgileri

Mülakat

Yeterlilikler

Bu programa katılmak için herhangi bir yeterlilik şartı bulunmamaktadır.

Belgelendirme

MEB Sertifikası

Değerlendirme

% 50 başarı sağlanması gerekmektedir.