Programın Amacı

Bu eğitim programı, katılımcılara; baklavanın tarihçesi, hamur açma teknikleri, iç ve dış malzemelerin hazırlanması, pişirme yöntemleri ve kalite standartlarına uygun üretim süreçleri gibi konularda bilgi ve beceri kazandırmayı, ayrıca hijyen, sanitasyon, iş güvenliği ve çevre koruma gibi profesyonel mutfak becerilerinde yetkinlik kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eğitim İçeriği

Süre

    • Modul Başlığı ? Saat
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------

Ön Koşullar

Hamur açma becerisine sahip ve bunu belgelendiren adaylar arasından sözlü mülakat ile alım yapılacaktır. 18 yaşından küçük katılımcıların "Veli/Vasi İzin Belgesi"ne sahip olması gerekmektedir.

Eğitim Öncesi Gerekli Ön Bilgiler

Bu programdan önce alınması zorunlu herhangi bir eğitim yoktur.

Malzeme ve Ekipmanlar

Bu program için katılımcıların ihtiyaç duyacağı ve kendisi tarafından tedarik edilmesi gereken malzeme ve ekipman bilgisi, katılımcılar ile eğitim başladığında paylaşılacaktır.

Ön Sınav Bilgileri

Mülakat

Yeterlilikler

Bu programa katılmak için herhangi bir ön  yeterlilik şartı bulunmamaktadır.

Kaynaklar

Eğitim için gerekli doküman ve kaynaklar ders esnasında katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Belgelendirme

MEB Sertifikası

Değerlendirme

%50 başarı sağlanması gerekmektedir.