Programın Amacı

Bu eğitim programı, katılımcılara; hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun çalışma alışkanlıkları edinerek mutfakta güvenli ve verimli bir şekilde çalışmayı, hamur tatlıları, sütlü tatlılar, tahıl tatlıları, yaş pastalar ve dünya mutfağından pastane ürünleri gibi geniş bir yelpazede ürün hazırlama tekniklerini öğrenmeyi, çikolata işleme, pasta süsleme ve dekoratif teknikler ile yaratıcılıklarını geliştirip profesyonel sunum becerileri kazanmalarını ve iş organizasyonu, kalite yönetimi ve çevre koruma gibi profesyonel mutfak çalışma prensipleri doğrultusunda pastacılık sektöründe başarılı bir kariyer için gerekli donanımı edinmelerini amaçlamaktadır.

Eğitim İçeriği

Süre

    • Modul Başlığı ? Saat
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------

Ön Koşullar

Pastacılık alanında eğitim almış veya mesleki istihdam odaklı eğitim almak isteyen  adaylar arasından sözlü mülakat ile kontenjan dahilinde alım yapılacaktır. 18 yaşından küçük katılımcıların ''Veli/Vasi İzin Belgesi''ne sahip olması gerekmektedir.

Eğitim Öncesi Gerekli Ön Bilgiler

Bu programdan önce alınması zorunlu herhangi bir eğitim yoktur.

Malzeme ve Ekipmanlar

Bu program için katılımcıların ihtiyaç duyacağı ve kendisi tarafından tedarik edilmesi gereken malzeme ve ekipman bilgisi, katılımcılar ile eğitim başladığında paylaşılacaktır.

Ön Sınav Bilgileri

Mülakat

Yeterlilikler

Bu programa katılmak için herhangi bir ön  yeterlilik şartı bulunmamaktadır.

Kaynaklar

Eğitim için gerekli doküman ve kaynaklar ders esnasında katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Belgelendirme

MEB Sertifikası

Değerlendirme

%50 başarı sağlanması gerekmektedir.