Programın Amacı

Mutfakta bıçak kullanımı ve doğrama teknikleri konusunda temel bilgi ve beceriler kazandırmayı hedefleyen bir eğitimdir. Programda katılımcılara, bıçağın mutfaktaki önemi ve kullanım alanları tanıtılarak doğru bıçak tutma ve güvenli kullanım teknikleri öğretilir. Eğitimde katılımcılar, bıçak temizliği ve bakımıyla ilgili hijyen standartlarını öğrenirken, sebzelerin ayıklama, yıkama, soyma ve uluslararası doğrama teknikleri (Julyen, Bâtonnet, Brunoise vb.) ile profesyonel seviyede sunum hazırlama becerileri kazanır. 

Eğitim İçeriği

Süre

    • Modul Başlığı ? Saat
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------

Ön Koşullar

Bu programa katılmak için herhangi bir ön koşul bulunmamaktadır.

Eğitim Öncesi Gerekli Ön Bilgiler

Bu programdan önce alınması gereken herhangi bir eğitim yoktur.

Malzeme ve Ekipmanlar

Bu program için katılımcıların ihtiyaç duyacağı ve kendisi tarafından tedarik edilmesi gereken malzeme ve ekipmanlar bulunmaktadır. Malzeme ve ekipman bilgisi, katılımcılar ile eğitim başladığında paylaşılacaktır.

Ön Sınav Bilgileri

Sınav yapılmayacaktır.

Yeterlilikler

Bu programa katılmak için herhangi bir yeterlilik şartı bulunmamaktadır.

Kaynaklar

Eğitim için gerekli doküman ve kaynaklar, eğitimin verileceği ortam olan Öğrenme Yönetim Sistemi'nde (LMS) katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Eğitimin Verildiği Tüm Merkezler

Belgelendirme

Katılım Belgesi

Değerlendirme

Geçti/Kaldı