Programın Amacı

Bu eğitim programı, katılımcılara; yöresel kahve çekirdeklerinin özelliklerinden başlayarak filtre kahve demleme teknikleri, su kalitesi ve demleme parametrelerinin tadım üzerindeki etkileri, latte art uygulamaları, süt köpüğü hazırlama yöntemleri ve sunum teknikleri gibi konularla nitelikli kahve hazırlama becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Eğitim İçeriği

Süre

    • Modul Başlığı ? Saat
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------

Ön Koşullar

Baristacılık alanında en az 32 saatlik eğitim almış veya sektörde deneyimi olan ve bu yeterliliklerini belgeleyerek mesleki istihdam odaklı eğitim almak isteyen adaylar arasından sözlü mülakat ile alım yapılacaktır.

Eğitim Öncesi Gerekli Ön Bilgiler

Enstitü İstanbul İsmek Barista veya diğer kurumlardan Barista eğitimi almış olma şartı aranacaktır.

Malzeme ve Ekipmanlar

Bu program için katılımcıların ihtiyaç duyacağı ve kendisi tarafından tedarik edilmesi gereken malzeme ve ekipman bilgisi, katılımcılar ile eğitim başladığında paylaşılacaktır.

Ön Sınav Bilgileri

Mülakat.

Yeterlilikler

Barista alanında en az 32 saatlik eğitim almış veya sektörde deneyimi olan ve bunu belgeleyebilme yeterliliği aranacaktır.

Kaynaklar

Eğitim için gerekli doküman ve kaynaklar ders esnasında katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Belgelendirme

Sertifika

Değerlendirme

% 70 başarı sağlanması gerekmektedir.