Programın Amacı

Bu eğitim programı, katılımcılara; özel gün temalı pastaların üretiminde kullanılan malzemeler, ekipmanlar ve teknikler hakkında bilgi vererek yaş pasta, şeker hamuru kaplamalı pasta ve maket pasta çeşitlerinin planlama, hazırlık, kaplama, süsleme ve sunum süreçlerini uygulamalı olarak yapabilme becerisi kazandırır.

Eğitim İçeriği

Süre

    • Modul Başlığı ? Saat
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------
      • ------

Ön Koşullar

Pastacılık alanında en az 250 saatlik eğitim almış bu yeterliliğini belgeleyen  adaylar arasından sözlü mülakat ile alım yapılacaktır.

Eğitim Öncesi Gerekli Ön Bilgiler

Pastacı Çırağı ve Yaş Pasta Yapımı gibi programlar ve bu programlara denk gelen eğitimler.

Malzeme ve Ekipmanlar

Bu program için katılımcıların ihtiyaç duyacağı ve kendisi tarafından tedarik edilmesi gereken malzeme ve ekipman bilgisi, katılımcılar ile eğitim başladığında paylaşılacaktır.

Ön Sınav Bilgileri

Mülakat

Yeterlilikler

Pastacılık alanında Pastacı Çırağı ve Yaş Pasta Yapımı vb. programlarda eğitimlerini tamamlamış veya sektörel deneyime sahip, bu alanda çalışmak isteği olan adaylar arasından sözlü mülakat ile alım yapılacaktır. 

Kaynaklar

"MEB Onaylı Kitaplar, Sektörel Yayınlar, MEGEP.
https://e-yaygin.meb.gov.tr/pagePrograms.aspx"  

Eğitimin Verildiği Tüm Merkezler

Belgelendirme

Sertifika

Değerlendirme

% 70 başarı sağlanması gerekmektedir.